RENTING

Renting van kunstwerken bij Art Gallery Colline Verte

- BEDRIJVEN:
Waarom "Kunst” in je bedrijf?

Als zaakvoerder laat je een stuk van jezelf zien, en het geeft ook een zeker imago aan je bedrijf.

Een kunstwerk verruimt je horizon, zet aan tot reflectie en vooral het stimuleert de creaviteit van de werknemers.

Zaken gebeuren in een ontspannen sfeer.

"Renting of huren” van zowel beelden als schilderijen is volledig fiscaal aftrekbaar.

Hoe werkt het?

Wij komen graag ter plaatse inventariseren.
Na een verkennend gesprek formuleren wij een vrijblijvend en gratis advies.
Daarbij wordt rekening gehouden met de architecturale omgeving, het karakter van uw organisatie, uw wensen en bedoelingen en mogelijk een vooraf vastgelegd budget.

- PARTICULIEREN:
Particulieren kunnen op ons een beroep doen voor het zoeken naar kunstwerken in functie van hun smaak, hun budget en hun woonomgeving. De kunstwerken kunnen aan huis worden gepresenteerd. Kunstwerken voor particulieren gehuurd worden of aangekocht worden door een gespreide betaling.

Renting (leasing):

Om te vermijden dat uw liquiditeiten te zeer worden aangesproken bij de aankoop van kunstwerken heeft Art Gallery Colline Verte een systeem van renting uitgewerkt waarbij de verwerving van een kunstwerk kan worden gespreid over verschillende maanden of jaren (max. 40 maanden) aan minimum 2,5% (excl. BTW 6%) van de waarde van het kunstwerk. Bij de laatste betaling wordt een "certificaat” van bewijs van eigendom meegestuurd.

De looptijd en de aankoopwaarde bepalen het maandelijks af te betalen bedrag. Bij renting maakt u vooraf de keuze van het kunstwerk of de kunstwerken die u wenst te renten. Een erg flexibele formule, waarbij u aan een lage prijs kunst kan integreren in uw werkomgeving. Als onderneming met een B.T.W. nr. kun je de volledige kost recupereren van één of meerdere kunstwerken ...

Wij selecteren speciaal voor uw bedrijf passende kunstwerken uit onze collectie.
Alle praktische zaken nemen we op ons: transport, plaatsing (eventueel voorzien van ophang-systemen, mits extra vergoeding), achtergrondinformatie, basisverzekering (extra vergoeding), ...

Tevens kunnen wij diverse gunstige voorstellen uitwerken, waardoor ook bedrijven, zelfstandigen, VZW’s, vrije beroepen en anderen ... (zonder BTW nummer), onder voordelige voorwaarden kunstwerken kunnen renten.

Huren:

U betaalt geen extra vaste bijdrage, enkel de gehuurde werken worden aangerekend.

U betaalt 1 tot 1,5% (excl. BTW 21%) van de waarde van het kunstwerk per maand. Om u een idee te geven: voor een schilderij van 1.000 Euro (90cm / 90cm) betaalt u maximum € 15 per maand (excl. BTW 21%), de huurprijs wordt berekend naar de grote van de kunstwerken (max. 200 cm / 200 cm of groter op aanvraag)
Het gebeurt regelmatig dat huurders dermate gehecht raken aan een gehuurd kunstwerk, dat ze besluiten het aan te kopen. Daarbij kan huurgeld gerecupereerd worden. De huurders hebben dan een tegoed van 50% op het betaalde huurgeld (niet op de BTW 21%).

 

In deze huurprijs is het volgende inbegrepen:

-       Verplaatsing tot bij u met een ruime selectie aan passende kunstwerken uit onze collectie, waaruit u een verdere keuze kan maken. U kunt daarbij rekenen op ons deskundig advies.

-       Alle praktische zaken nemen we op ons: transport, plaatsing (eventueel voorzien van ophangsystemen mits extra vergoeding), achtergrondinformatie, basisverzekering bijkomend te betalen, ...

-       Indien gewenst een wissel van de werken per jaar of eventueel per half jaar.

Wij werken met contracten die niet langer lopen dan één jaar. De opzegtermijn bedraagt 3 maanden.


Kunstenaars:

Momenteel werken wij alleen met de kunstenaars Nini (Jeanine Vandebosch) (lyrisch abstract) en Ketelslagers Willy (foto’s en schilderijen).

 

Had u graag meer uitleg gehad, wat het voordeel voor u of uw onderneming inhoudt, kan je verder contact opnemen met onze zaakvoerster Jeanine Vandebosch  +32 (0)498/83 24 20  mail

Graag zal zij voor u een passende formule uitwerken!